NOOIT AF in de gezondheidszorg

p1adgsappf1vto135n1qhi10re1f0m3

Na het succesvolle boek Nooit Af van Martijn Aslander en Erwin Witteveen, wat 2e geworden is bij het Managementboek van het jaar 2016, vroeg Martijn me of ik een versie voor de gezondheidszorg wilde samenstellen. Dit heeft te maken met de plannen om speciale sub-uitgaves van Nooit Af uit te brengen, gericht op en verreikt met specifieke info voor een viertal groepen: onderwijs, zorg, overheid en finance. Bedoeld om grote aantallen mensen in die branches op een toegankelijke manier inzicht te geven in de ontwikkelingen in de samenleving en hoe daar mee om te gaan.

Een aanbod wat ik direct aannam omdat ik in de jaren al veel heb gezien in de gezondheidszorg. Trieste, complexe maar ook inspirerende situaties waarin de fundamenten van Nooit af sprekend naar voren komen. Ook past deze uitdaging uitstekend bij de doelstelling van zorginnovisie om kennis te delen over technologische innovaties in de zorg.

Daarom ga ik de komende maanden op onderzoek uit, om die verhalen, problemen en voorbeelden te verzamelen om zo tot een mooie versie van Nooit af in de zorg te komen. Ik zal problemen opzoeken, complexe vraagstukken ontwarren en inspirerende mensen spreken om die voorbeelden te bundelen in dit nieuwe boek!

(GERMANY OUT) Erster Film der Serie von Kinofilmennach den Romanen der schwedischenKinderbuchautorin Astrid Lindgren:Pippi Langstrumpf (Inger Nilsson)mit ihren Freunden (P‰r Sundberg undMaria Persson)Regie: Olle HellbomSchweden / BRD 1968 / 1969 (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

Ik zocht als kleine nieuwsgierige ondeugd altijd al naar uitdagingen. Zodra iemand zei dat iets niet kon of mocht, werd het voor mij juist interessant! Juist die dingen die ik nog niet weet of kan zij zoveel leuker dan dingen die ik al wel weet. Daarom zal ik mezelf weer uitdagen om dit project aan te gaan terwijl ik het nog nooit gedaan heb. Want ik heb dit nog nooit gedaan, dus weet ook nog niet goed wat ik kan verwachten. Maar ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat het altijd goed komt zolang je maar openstaat voor hulp, doorzet en elk obstakel als uitdaging betreedt. Iets wat ik met name vorig jaar geleerd heb toen ik voor het eerst een VR ideathon voor de zorg organiseerde met minimale middelen en maximale vrijwillige hulp van vreemden. Ik leerde daar dat zolang je niet bang bent om te falen, hard werkt en veel hulp vraagt je in staat bent om grootse dingen te bereiken. Nu is er weer een periode aangebroken waarin ik mezelf weer opnieuw moet uitvinden in deze nieuwe uitdaging!

Help je mee?

Dit kan ik natuurlijk niet alleen! Daarom wil ik jullie vragen of je me wil helpen met die voorbeelden op te sporen die passen in dit boek. want alleen dan zal dit boek een feest van herkenning worden voor iedereen die in de zorg werkt of gebruik van maakt. Help jij mee?

Waar ben ik dan precies naar op zoek voor dit nieuwe boek? Ik zoek verhalen en voorbeelden waarin je ziet dat het niet langer kan zo in de gezondheidszorg. waar de technologische invloeden binnen nu en 5 jaar zichtbaar aanwezig zullen zijn. Voorbeelden waarin je de spanning ziet tussen het oude ‘zorgsysteem’ en nieuwe initiatieven die de markt ernstig kunnen verstoren. Inspirerende mensen, projecten of bedrijven die wel op een innovatieve of easycratische manier de zorg bieden voor hun klanten. Ik zoek de dwarsdenkers, friskijkers en easycraten die druk bezig zijn de zorgmarkt op een slimme manier te verstoren. Help jij me mee?

Wat zoek ik ? 

  • Dwarsdenkers, friskijkers en easycraten die de zorgmarkt verstoren.
  • Voorbeelden van onnodige complexe zorg systemen die niets meer te maken hebben met zorg, maar alles met bureaucratie.
  • Inspirerende initiatieven die laten zien dat zorg ook op andere manieren te organizonderen is.
  • Inspirators die met hun visie ver vooruit zijn op gezondheid gebied.
  • Verhalen van zorgwekkende situaties die je meemaakt als patiënt of medewerker.

 

Help jij mee om dit nieuwe boek te vullen? 

4 thoughts on “NOOIT AF in de gezondheidszorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *