VR/ AR Ideathon; #ikzorgvr !


Wat was het een geslaagd eventimg_6318

Meer dan 78 toppers waren aanwezig op de VR ideathon #ikzorgvr! Allemaal om geïnspireerd te raken door de Virtual en Augmented reality mogelijkheden en vervolgens om ideeën te bedenken voor de zorg! Hieronder deel ik met jullie de resultaten van die dag!

 


schermafbeelding-2016-12-10-om-00-02-25Infographic

Als je alle facts wil lezen over de VR Ideathon zoals; hoeveel uur heeft de voorbereiding gekost, hoeveel tweets zijn er gestuurd, hoeveel meehelpende handen waren er, hoeveel mensen hebben er afgezegd enz..

klik dan op de link om alle facts  van de VR ideathon te weten te komen!

 

 

 

 


Video impressies

Op zo’n bijzondere dag waarin verschillende innovatoren met elkaar brainstormen over nieuwe VR concepten in de zorg, moet dit natuurlijk wel geregistreerd worden! check hieronder de 2 impressies van de VR ideathon!

Samir Lahiri, Thomas Duiker en Paul Westerink maken regelmatig PFLtalks waarbij ze bijzondere events bezoeken en mensen interviewen. Ik ben trots dat ze langsgekomen zijn en vele partijen geïnterviewd hebben!

Joran Jans heeft echt een prachtige impressie gemaakt van de VR ideathon #ikzorgvr ! Voor wie snel een indruk wil krijgen wat we precies gedaan hebben 25 november, check deze video !

 


Vraagstukken

img_6448

Alle deelnemers hebben hard gewerkt 25 november om goede VR concepten te bedenken voor de vraagstukken die de zorginstellingen hadden gepitched. Hieronder de concepten die gekozen zijn door de zorg organisaties:

 

Reinaerde:

Op welke wijze kan Virtual of Augmented reality helpen om jongeren met een lichte of matige verstandelijke beperking te helpen bij het voorbereiden op- en het succesvol starten met een baan.

Solliciteitsmachine+ talentenpalet:gesprek

Het concept is een VR/ AR applicatie die je assisteert bij het voeren van een sollicitatie gesprek. Het kan je ondersteunen bij het vinden van de weg of het oefenen van de route. Door de bril te dragen kan een virtuele coach naast je zien zitten en je helpen als je het lastig hebt. Deze coach kan met het gesprek meeluisteren en je op afstand ondersteunen in het gesprek. Ook kan je thuis de gesprekken alvast oefenen d.m.v. VR gesprekstrainingen.

Investering:
Reinaerde gaat 40 uur investeren om te onderzoeken of dit concept haalbaar is.

 


Bartimeus

Hoe kunnen we VR of AR inzetten voor mensen met een visuele beperking bij het ontwijken van obstakels in het donker? 


Slechtzienden bril:

webde slechtzienden bril is een slimme bril die vertelt wat er te zien is. De applicatie heeft een ingebouwde obstakel detector voor vaste en bewegende obstakels die ook rekening houdt met eigen beweging.Wanneer er gevaar dreigt, trilt de bril. Ook zijn andere apps makkelijk integreerbaar zodat je nog maar een product hoeft te gebruiken.

Investering:
Bartimeus investeert 15 uur om de haalbaarheid van stap 1 (obstakel detectie) te onderzoeken.

 


Sunenz

Meer dan de helft van de senioren (70+) zijn bang om te vallen, want als ze vallen is de kans op lichamelijke achteruitgang of zelfs overlijden. Hierdoor kiezen veel Senioren ervoor om niet meer uit huis te gaan wat leid tot isolement en verminderde vreugde. Hoe kan VR/ AR ervoor zorgen dat Senioren weer naar buiten toe durven?  

Go Oudt

olifantdit concept is een Game op de hololens die lijkt op Pokemon GO. De applicatie kiest een route die past bij de klachten die je hebt en de

mensen om je heen met dezelfde applicatie. Middels de hololens zie je buiten hologrammen van bijvoorbeeld je kleinkinderen. Hier kun je naar toe lopen. Als je bij de hologram bent zie je een filmpje van je kleinkind dat speciaal voor je opgenomen is. Dit kan je variëren met hologrammen van kinderen, familie, vrienden, huisdieren waar naartoe gelopen kan worden. Ook zou je een virtuele olifant of ander dier kunnen uitlaten. Dit zou de angst voor het buiten lopen moeten verminderen, en het plezier moeten terugbrengen.

Investering:
Sunenz investeert 40 uur om de haalbaarheid te onderzoeken.

 

toerMemorycity
Memorycity is voor op de hololens. Je speelt je vertrouwde spel waarin je je spel kan beleven in de huidige situatie maar ook in de vroegere situatie/ omgeving. de omgeving is ineens het speelveld geworden waardoor ouderen meer lol hebben, bewegen en andere kunnen ontmoeten!

Investering:

Dit concept heeft een extra investering gekregen van Redmax van 4 uur omdat het een goed (haalbaar) idee is, en het makkelijk gekoppeld kan worden aan een ander goed idee, namelijk de Tovertafel. Redmax gaat persoonlijk ervoor zorgen dat dit idee gekoppeld gaat worden aan de Tovertafel.


And the winner is………..


Bartimeus met de Slechtziendenbril!

Zij winnen:

van Redmax
1 dag workshops voor organisatie en team
Deze dag zal bestaan uit:
·         Een workshop ‘implementeren doe je zo!’ voor beslissers in de organisatie (management, bestuur, cliëntenraad)
·         Een workshop ‘van goed idee naar goed gebruik’ (projectleiders)
·         Twee uur consultancy op maat.

van Ordina 
1 dag coaching voor team + organisatie

van Twnkls
16 ontwikkel uren om concept te valideren.

 


Vervolg


In de volgende nieuwsbrief zullen we laten weten hoe het vergaan is met de concepten die door de organisaties gekozen zijn. Ook zal in de volgende nieuwsbrief een digitale bundeling komen van het DOON Ideation proces wat gecoördineerd is door Otto Freijser. Hij gaat hier een mooi overzichtelijk boekje van maken wat je zelf kan gebruiken om in je organisatie te brainstormen!

Jethro Hardeman

One thought on “VR/ AR Ideathon; #ikzorgvr !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *